Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkeszárny fűszeres-paprikás lisztben sütve recept

Csirkeszárny fűszeres-paprikás lisztben sütve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkeszárny
    • kb 10 dkg liszt
    • 1 tk pirospaprika
    • 1 tk füstölt pirospaprika
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt színes bors (ízlés szerint)
    • 1 tk csirke fűszerkeverék
    • 1 késhegynyi szerecsendió (el is hagyható)
    • kb 5 dl étolaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A csirkeszárny végeit vágjuk le, alaposan mossuk meg, csepegtessük le, ízlés szerint sózzuk és tegyük félre legalább fél órára (a levágott végeket belefőzhetjük pl egy levesbe).

    A liszthez adjuk hozzá a pirospaprikát, az őrölt színes borsot, a fűszerkeveréket és a szerecsendiót, majd keverjük össze. Ezután alaposan forgassuk bele az előzőleg besózott csirkeszárnyat.

    Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a csirkeszárnyakat, fedjük le, mérsékeljük a hőfokot, és süssük a húst kb 15 percig (közben fordítsuk át a húst).

    Ezután vegyük le a fedőt, emeljük a hőfokot, majd süssük a húst szép pirosra, ropogósra (közben többször fordítsuk át a húst, hogy ropogósra süljön mindkét oldala).

    Tipp:

    Tálaláskor ízlés szerinti körettel, vagy vegyes savanyúsággal, csemegeuborkával kínáljuk. Jól illik hozzá pl. a krumplipüré vagy éppen a gombás rizs. A hús ízletes és puha, kívül pedig jó ropogós.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá