Csirkeszárny fűszeres-paprikás lisztben sütve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- kb 10 dkg liszt
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk füstölt pirospaprika
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 1 tk csirke fűszerkeverék
- 1 késhegynyi szerecsendió (el is hagyható)
- kb 5 dl étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A csirkeszárny végeit vágjuk le, alaposan mossuk meg, csepegtessük le, ízlés szerint sózzuk és tegyük félre legalább fél órára (a levágott végeket belefőzhetjük pl egy levesbe).
A liszthez adjuk hozzá a pirospaprikát, az őrölt színes borsot, a fűszerkeveréket és a szerecsendiót, majd keverjük össze. Ezután alaposan forgassuk bele az előzőleg besózott csirkeszárnyat.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a csirkeszárnyakat, fedjük le, mérsékeljük a hőfokot, és süssük a húst kb 15 percig (közben fordítsuk át a húst).
Ezután vegyük le a fedőt, emeljük a hőfokot, majd süssük a húst szép pirosra, ropogósra (közben többször fordítsuk át a húst, hogy ropogósra süljön mindkét oldala).
Tipp:
Tálaláskor ízlés szerinti körettel, vagy vegyes savanyúsággal, csemegeuborkával kínáljuk. Jól illik hozzá pl. a krumplipüré vagy éppen a gombás rizs. A hús ízletes és puha, kívül pedig jó ropogós.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »