Csirkeszárny fűszeres-kukoricalisztes bundában recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tk mustár
- 1 tk csípős Piros Arany
- 1 tk szárnyas fűszerkeverék
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- 1 dl tej
- kukoricaliszt (amennyit felvesz)
- kb. 5 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A csirkeszárnyat alaposan mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra. Ezután sózzuk be, és hagyjuk kb. fél órát állni.
Egy tálba üssük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a tejet, a fűszereket, a mustárt, nyomjuk bele a fokhagymát, és keverjük alaposan össze.
Ezután fokozatosan keverjünk hozzá annyi kukoricalisztet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.
Az olajat egy serpenyőben hevítsük fel.
A csirkeszárnyakat először forgassuk bele kukoricalisztbe, majd a fűszeres palacsintatésztába.
Ezután óvatosan tegyük bele az olajba, majd fedjük le egy fedővel. A lángot mérsékeljük, majd szép lassan, a húst többször átfordítva, süssük szép pirosra. Amikor szép pirosra sült, szedjük ki egy papírtörlőre hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
Közben ízlés szerint készítsünk hozzá köretet.