Csirkés-sonkás rizs Mornay-mártásban recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell filé
- 15 dkg csirkemell sonka
- 30 dkg rizs
- 5 ek olívaolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 6 dl víz
Mártáshoz:
- 3 ek vaj
- 2 csapott ek finomliszt
- 10 dkg sajt
- 2 dl csirke alaplé
- 2 dl tejföl
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A hús elkészítése:
A rizst sós vízben készre főzzük (zacskós), olajjal kikent tűzálló tál aljába simítjuk, és ráhelyezzük a sonkaszeleteket.
Csirkemellfiléket sóval megszórjuk, vajon vagy olajon mindkét oldalát átsütjük, és a sonkaszeletek tetejére rakjuk.
A mártás elkészítése:
A vajat felolvasztjuk, és a liszttel és a többi alapanyaggal összefőzzük.
Ráöntjük a hús tetejére, és lefedve kb. 20 percig sütjük, majd a fólia nélkül még 10 percig sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.