Csirkés-sonkás rizs Mornay-mártásban recept

Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell filé
- 15 dkg csirkemell sonka
- 30 dkg rizs
- 5 ek olívaolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 6 dl víz
Mártáshoz:
- 3 ek vaj
- 2 csapott ek finomliszt
- 10 dkg sajt
- 2 dl csirke alaplé
- 2 dl tejföl
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A hús elkészítése:
A rizst sós vízben készre főzzük (zacskós), olajjal kikent tűzálló tál aljába simítjuk, és ráhelyezzük a sonkaszeleteket.
Csirkemellfiléket sóval megszórjuk, vajon vagy olajon mindkét oldalát átsütjük, és a sonkaszeletek tetejére rakjuk.
A mártás elkészítése:
A vajat felolvasztjuk, és a liszttel és a többi alapanyaggal összefőzzük.
Ráöntjük a hús tetejére, és lefedve kb. 20 percig sütjük, majd a fólia nélkül még 10 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »