Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkés-sonkás rizs Mornay-mártásban recept

Csirkés-sonkás rizs Mornay-mártásban
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg csirkemell filé
    • 15 dkg csirkemell sonka
    • 30 dkg rizs
    • 5 ek olívaolaj
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 6 dl víz

    Mártáshoz:

    • 3 ek vaj
    • 2 csapott ek finomliszt
    • 10 dkg sajt
    • 2 dl csirke alaplé
    • 2 dl tejföl
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A hús elkészítése:

    A rizst sós vízben készre főzzük (zacskós), olajjal kikent tűzálló tál aljába simítjuk, és ráhelyezzük a sonkaszeleteket.

    Csirkemellfiléket sóval megszórjuk, vajon vagy olajon mindkét oldalát átsütjük, és a sonkaszeletek tetejére rakjuk.

    A mártás elkészítése:

    A vajat felolvasztjuk, és a liszttel és a többi alapanyaggal összefőzzük.

    Ráöntjük a hús tetejére, és lefedve kb. 20 percig sütjük, majd a fólia nélkül még 10 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá