Csirkés-sonkás rizs Mornay-mártásban

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell filé
  • 15 dkg csirkemell sonka
  • 30 dkg rizs
  • 5 ek olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 6 dl víz

Mártáshoz:

  • 3 ek vaj
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl csirke alaplé
  • 2 dl tejföl
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

A hús elkészítése:

A rizst sós vízben készre főzzük (zacskós), olajjal kikent tűzálló tál aljába simítjuk, és ráhelyezzük a sonkaszeleteket.

Csirkemellfiléket sóval megszórjuk, vajon vagy olajon mindkét oldalát átsütjük, és a sonkaszeletek tetejére rakjuk.

A mártás elkészítése:

A vajat felolvasztjuk, és a liszttel és a többi alapanyaggal összefőzzük.

Ráöntjük a hús tetejére, és lefedve kb. 20 percig sütjük, majd a fólia nélkül még 10 percig sütjük.