Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pikáns csirkemell sült almával recept

Pikáns csirkemell sült almával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Húshoz:

    • 30 dkg csirkemell
    • sült csirke fűszerkeverék
    • ízlés szerint só
    • 2-3 ek (olíva)olaj

    Sült almához:

    • 2 alma
    • a hús sütéséből visszamaradt fűszeres olaj

    Rizshez:

    • fél bögre basmati rizs
    • 1 bögre víz
    • 1 mk só
    • kevés (olíva)olaj

    Elkészítése:

    A csirkemellet megmosom, papírtörlővel leitatom róla a vizet.

    Hosszában kettévágom. A szeletek mindkét oldalát alaposan megfűszerezem, picit sózom. Természetesen ha sós a keverék, akkor a sóval óvatosan bánjunk!

    Az olajat felhevítem és közepes hőfokon, oldalanként 5-5 percig pirítom a csirkemellet, majd kiszedem és félreteszem.

    Az almákat meghámozom, megmosom, felkockázom, majd a visszamaradt olajon, közepes hőfokon, jól lepirítom. Ekkor szűrővel papírtörlőre szedem, hogy a felesleges zsiradék arra folyjon.

    A körethez felforrósítom az olajat, majd azon 1-2 perc alatt átforgatom a rizst. Felöntöm az 1 bögre forró vízzel, sózom és időnként megkeverve 10 percig főzöm. Az idő letelte után elzárom alatta a gázt és fedő alatt további 10 percig hagyom, hogy a rizsszemek magukba szívják a maradék folyadékot és szépen megduzzadjanak.

    Már csak egyetlen lépés maradt hátra, a tálalás.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá