Pikáns csirkemell sült almával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Húshoz:

  • 30 dkg csirkemell
  • sült csirke fűszerkeverék
  • ízlés szerint só
  • 2-3 ek (olíva)olaj

Sült almához:

  • 2 alma
  • a hús sütéséből visszamaradt fűszeres olaj

Rizshez:

  • fél bögre basmati rizs
  • 1 bögre víz
  • 1 mk só
  • kevés (olíva)olaj

Elkészítése:

A csirkemellet megmosom, papírtörlővel leitatom róla a vizet.

Hosszában kettévágom. A szeletek mindkét oldalát alaposan megfűszerezem, picit sózom. Természetesen ha sós a keverék, akkor a sóval óvatosan bánjunk!

Az olajat felhevítem és közepes hőfokon, oldalanként 5-5 percig pirítom a csirkemellet, majd kiszedem és félreteszem.

Az almákat meghámozom, megmosom, felkockázom, majd a visszamaradt olajon, közepes hőfokon, jól lepirítom. Ekkor szűrővel papírtörlőre szedem, hogy a felesleges zsiradék arra folyjon.

A körethez felforrósítom az olajat, majd azon 1-2 perc alatt átforgatom a rizst. Felöntöm az 1 bögre forró vízzel, sózom és időnként megkeverve 10 percig főzöm. Az idő letelte után elzárom alatta a gázt és fedő alatt további 10 percig hagyom, hogy a rizsszemek magukba szívják a maradék folyadékot és szépen megduzzadjanak.

Már csak egyetlen lépés maradt hátra, a tálalás.