Hozzávalók:
Húshoz:
Sült almához:
Rizshez:
Elkészítése:
A csirkemellet megmosom, papírtörlővel leitatom róla a vizet.
Hosszában kettévágom. A szeletek mindkét oldalát alaposan megfűszerezem, picit sózom. Természetesen ha sós a keverék, akkor a sóval óvatosan bánjunk!
Az olajat felhevítem és közepes hőfokon, oldalanként 5-5 percig pirítom a csirkemellet, majd kiszedem és félreteszem.
Az almákat meghámozom, megmosom, felkockázom, majd a visszamaradt olajon, közepes hőfokon, jól lepirítom. Ekkor szűrővel papírtörlőre szedem, hogy a felesleges zsiradék arra folyjon.
A körethez felforrósítom az olajat, majd azon 1-2 perc alatt átforgatom a rizst. Felöntöm az 1 bögre forró vízzel, sózom és időnként megkeverve 10 percig főzöm. Az idő letelte után elzárom alatta a gázt és fedő alatt további 10 percig hagyom, hogy a rizsszemek magukba szívják a maradék folyadékot és szépen megduzzadjanak.
Már csak egyetlen lépés maradt hátra, a tálalás.