Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkés pita recept

Csirkés pita
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg bőrös csirkecombfilé
    • 2 evőkanál+0,5 dl napraforgó étolaj
    • frissen őrölt feketebors
    • 10 szem egész feketebors
    • 7,5 dkg vaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dl liszt
    • 5 dl víz

    Köret:

    • tejföl
    • paradicsom
    • reszelt sajt
    • petrezselyemzöld aprítva

    Elkészítése:

    A sót, borsot összekeverjük 2 ek olajjal, majd a feldarabolt húst beeforgatjuk.

    A tojásokat a liszttel, a vízzel és az olvasztott vajjal jól elkeverjük. Sózzuk és belekeverjük az egész borsot. A palacsintatésztánál kicsit sűrűbb keveréket egy ideig duzzadni hagyjuk.

    Gáztepsibe öntjük a fél deci olajat és 200 fokra előmelegített sütőben felforrósítjuk. Elterítjük benne a tésztát és bőrükkel felfelé kirakjuk a húsdarabokkal.

    Forró sütőben 40 percalatt aranybarnára, ropogósra sütjük.

    Vágott zöldpetrezselyemmel szórt, sós, reszelt sajttal kevert tejföllel és paradicsomgerezdekkel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá