Csirkés pita

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirkés pita

Hozzávalók:

  • 60 dkg bőrös csirkecombfilé
  • 2 evőkanál+0,5 dl napraforgó étolaj
  • frissen őrölt feketebors
  • 10 szem egész feketebors
  • 7,5 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 6 dl liszt
  • 5 dl víz

Köret:

  • tejföl
  • paradicsom
  • reszelt sajt
  • petrezselyemzöld aprítva

Elkészítése:

A sót, borsot összekeverjük 2 ek olajjal, majd a feldarabolt húst beeforgatjuk.

A tojásokat a liszttel, a vízzel és az olvasztott vajjal jól elkeverjük. Sózzuk és belekeverjük az egész borsot. A palacsintatésztánál kicsit sűrűbb keveréket egy ideig duzzadni hagyjuk.

Gáztepsibe öntjük a fél deci olajat és 200 fokra előmelegített sütőben felforrósítjuk. Elterítjük benne a tésztát és bőrükkel felfelé kirakjuk a húsdarabokkal.

Forró sütőben 40 percalatt aranybarnára, ropogósra sütjük.

Vágott zöldpetrezselyemmel szórt, sós, reszelt sajttal kevert tejföllel és paradicsomgerezdekkel tálaljuk.