Csirkemell Gellért módra (zöldborsós ragu) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 7 dkg zsír
- 15 dkg gomba (nem fontos)
- 2 virsli
- 20 dkg cukorborsó
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 15 dkg sajt
- 2 dl tej
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 5 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - bors
- só
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatva kevés olajban átsütjük.
A vöröshagymát megdinszteljük a zsíron. A virslit apró kockákra szeljük, majd a megfőzött zöldborsóval és a virslivel, az apróra vágott petrezselyemzölddel, gombával együtt a hagymához adjuk. Hozzáadjuk a tojást, a tejet és a lisztet. Folyamatosan keverjük amíg össze nem forr.
A csirkemelleket tepsibe rakjuk sorba, majd a masszát a tetejére kenjük. Sajttal megszórjuk a tetejét.
Kevés vizet öntünk a tepsibe, majd megsütjük, lefedve kb 1 óra alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

