Csirkemell Gellért módra (zöldborsós ragu)

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 7 dkg zsír
  • 15 dkg gomba (nem fontos)
  • 2 virsli
  • 20 dkg cukorborsó
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 15 dkg sajt
  • 2 dl tej
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 5 dkg liszt
  • 1 tojás
  • bors

Elkészítése:

A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatva kevés olajban átsütjük.

A vöröshagymát megdinszteljük a zsíron. A virslit apró kockákra szeljük, majd a megfőzött zöldborsóval és a virslivel, az apróra vágott petrezselyemzölddel, gombával együtt a hagymához adjuk. Hozzáadjuk a tojást, a tejet és a lisztet. Folyamatosan keverjük amíg össze nem forr.

A csirkemelleket tepsibe rakjuk sorba, majd a masszát a tetejére kenjük. Sajttal megszórjuk a tetejét.

Kevés vizet öntünk a tepsibe, majd megsütjük, lefedve kb 1 óra alatt.