Citromos csirke fokhagymás spenóttal, friss salátával recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell filé
- 2 db citrom
- 3 gerezd fokhagyma
- 20 dkg bébi spenót
- 2 ek olívaolaj
- 3 dl víz
- 15 dkg jégsaláta
- 15 dkg cikória
- 15 dkg radicchio saláta
- 1 csipet só
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A csirkemellfiléket szeleteljük fel. Sózzuk, ízlés szerint borsozzuk be.
Kis olívaolajat hevítsünk fel a serpenyőben, majd ezen a csirke mindkét oldalát pirítsuk meg.
A csirkékre tesszük a citromkarikákat. A maradék citrom levét nyomjuk bele, és egy kis vízzel öntsük fel. Fedjük le, és vegyük takarékra a tűzhelyet.
A bébispenótot pároljuk meg. Kis fokhagymát pirítsunk, és tegyük hozzá a parajt. Kicsit forgassuk össze, és már kész is.
A salátákat tisztítás után daraboljuk kis kockákra, és tegyük a tányérra. Szedjük mellé a parajt. Tegyük a tányérra a csirkemelleket, rá a citromkarikákat.
A visszamaradt citromos pecsenyelével öntsük le a húst.
Forrás: https://facebook.com/panelkonyha
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.