Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos csirke fokhagymás spenóttal, friss salátával recept

Citromos csirke fokhagymás spenóttal, friss salátával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg csirkemell filé
    • 2 db citrom
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 20 dkg bébi spenót
    • 2 ek olívaolaj
    • 3 dl víz
    • 15 dkg jégsaláta
    • 15 dkg cikória
    • 15 dkg radicchio saláta
    • 1 csipet só
    • bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A csirkemellfiléket szeleteljük fel. Sózzuk, ízlés szerint borsozzuk be.

    Kis olívaolajat hevítsünk fel a serpenyőben, majd ezen a csirke mindkét oldalát pirítsuk meg.

    A csirkékre tesszük a citromkarikákat. A maradék citrom levét nyomjuk bele, és egy kis vízzel öntsük fel. Fedjük le, és vegyük takarékra a tűzhelyet.

    A bébispenótot pároljuk meg. Kis fokhagymát pirítsunk, és tegyük hozzá a parajt. Kicsit forgassuk össze, és már kész is.

    A salátákat tisztítás után daraboljuk kis kockákra, és tegyük a tányérra. Szedjük mellé a parajt. Tegyük a tányérra a csirkemelleket, rá a citromkarikákat.

    A visszamaradt citromos pecsenyelével öntsük le a húst.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá