Citromos csirke fokhagymás spenóttal, friss salátával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Citromos csirke fokhagymás spenóttal, friss salátával

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 2 db citrom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg bébi spenót
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 dl víz
  • 15 dkg jégsaláta
  • 15 dkg cikória
  • 15 dkg radicchio saláta
  • 1 csipet só
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

A csirkemellfiléket szeleteljük fel. Sózzuk, ízlés szerint borsozzuk be.

Kis olívaolajat hevítsünk fel a serpenyőben, majd ezen a csirke mindkét oldalát pirítsuk meg.

A csirkékre tesszük a citromkarikákat. A maradék citrom levét nyomjuk bele, és egy kis vízzel öntsük fel. Fedjük le, és vegyük takarékra a tűzhelyet.

A bébispenótot pároljuk meg. Kis fokhagymát pirítsunk, és tegyük hozzá a parajt. Kicsit forgassuk össze, és már kész is.

A salátákat tisztítás után daraboljuk kis kockákra, és tegyük a tányérra. Szedjük mellé a parajt. Tegyük a tányérra a csirkemelleket, rá a citromkarikákat.

A visszamaradt citromos pecsenyelével öntsük le a húst.