Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás pulykamellfilé friss salátával recept

Fokhagymás pulykamellfilé friss salátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg pulykamell
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2 evőkanál olaj
    • 4 evőkanál ketchup
    • 1 evőkanál cukor
    • 1 db chili
    • durva bors (ízlés szerint)
    • (vagy okhagymás grillpác fűszerkeverék a fűszerek helyett)

    A saláta hozzávalói:

    • 1 lollo rosso saláta
    • 2-3 paprika
    • 2-3 paradicsom
    • 1 pohár joghurt
    • só, borskeverék
    • 20-25 dkg feta sajt

    Elkészítése:
    A pác összetevőit keverjük össze. A pácba ne tegyünk sót!

    A pulykamellfilét felszeleteljük, bekenjük a páccal, majd 2 órára hűtőbe tesszük.

    A pácból kivéve, ha nagyobb darabokra vágtuk a húst grillre is tehetjük, ha csíkokra vágtuk serpenyőben is süthetjük, kb 8-10 perc alatt készül el.

    A saláta összetevőit tetszés szerinti darabokra vágjuk, hozzákeverjük a joghurtot, ízesítjük, majd hozzáadjuk a felkockázott fetát is.

    Az elkészült húst a friss salátával kínáljuk. Pirítóst is adhatunk mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá