Fokhagymás pulykamellfilé friss salátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamell
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 db chili
  • durva bors (ízlés szerint)
  • (vagy okhagymás grillpác fűszerkeverék a fűszerek helyett)

A saláta hozzávalói:

  • 1 lollo rosso saláta
  • 2-3 paprika
  • 2-3 paradicsom
  • 1 pohár joghurt
  • só, borskeverék
  • 20-25 dkg feta sajt

Elkészítése:
A pác összetevőit keverjük össze. A pácba ne tegyünk sót!

A pulykamellfilét felszeleteljük, bekenjük a páccal, majd 2 órára hűtőbe tesszük.

A pácból kivéve, ha nagyobb darabokra vágtuk a húst grillre is tehetjük, ha csíkokra vágtuk serpenyőben is süthetjük, kb 8-10 perc alatt készül el.

A saláta összetevőit tetszés szerinti darabokra vágjuk, hozzákeverjük a joghurtot, ízesítjük, majd hozzáadjuk a felkockázott fetát is.

Az elkészült húst a friss salátával kínáljuk. Pirítóst is adhatunk mellé.