Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos csirke mangósalátával recept

Citromos csirke mangósalátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • csirkehús (combok, mell, farhát, szárny)
    • só, bors
    • 2 fej vöröshagyma
    • étolaj

    Mázhoz:

    • fél ek citromlé
    • fél kk reszelt gyömbér
    • 1 ek méz

    Salátához:

    • 1 mangó
    • 1 avokádó
    • 1 paradicsom
    • 1 tk reszelt gyömbér
    • fél citrom leve
    • fél citrom reszelt héja
    • 2 ek olívaolaj
    • só, bors

    Elkészítése:

    A húsokat sózzuk, borsozzuk és a feldarabolt hagymával egy fóliával fedett, olajjal kikent tepsiben süssük addig, amíg megpuhul, majd fólia nélkül, amíg elkezd pirulni.

    Ekkor kenjük át/locsoljuk meg a majdnem teljesen kész húsokat a citromlé, gyömbér, méz keverékkel és még 5-10 percre toljuk vissza a sütőbe.

    Az avokádót vágjuk félbe, a magját távolítsuk el, a fél citrom levével locsoljuk meg (így nem fog a későbbiekben bebarnulni), kockázzuk fel még a héjában, majd egy kanál segítségével egyszerűen kanyarítsuk ki a puha, vajszerű avokádót.

    Halmozzuk egy tálba, adjuk hozzá a felkockázott mangót, paradicsomot, reszeljük rá a meghámozott gyömbért, citromhéjat, végül sózzuk, borsozzuk és öntsük “nyakon” az olajjal. Keverjük mindezt össze és kész is a mangósaláta.

    Kínálhatunk mellé plusz köretet, például quinoát. Nemcsak szép színes, szemet gyönyörködtető, de nagyon egészséges is ez az étel.

    Jó étvágyat mindenkinek!

    Tipp:

    A quinoát a rizshez hasonlóan kell elkészíteni. A megmaradt (amennyiben maradna persze) “húsmázat” együk/igyuk meg, hiszen a citrom-gyömbér-méz összeállítás igazi vitaminbomba!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá