Citromos csirke mangósalátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • csirkehús (combok, mell, farhát, szárny)
  • só, bors
  • 2 fej vöröshagyma
  • étolaj

Mázhoz:

  • fél ek citromlé
  • fél kk reszelt gyömbér
  • 1 ek méz

Salátához:

  • 1 mangó
  • 1 avokádó
  • 1 paradicsom
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • fél citrom leve
  • fél citrom reszelt héja
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors

Elkészítése:

A húsokat sózzuk, borsozzuk és a feldarabolt hagymával egy fóliával fedett, olajjal kikent tepsiben süssük addig, amíg megpuhul, majd fólia nélkül, amíg elkezd pirulni.

Ekkor kenjük át/locsoljuk meg a majdnem teljesen kész húsokat a citromlé, gyömbér, méz keverékkel és még 5-10 percre toljuk vissza a sütőbe.

Az avokádót vágjuk félbe, a magját távolítsuk el, a fél citrom levével locsoljuk meg (így nem fog a későbbiekben bebarnulni), kockázzuk fel még a héjában, majd egy kanál segítségével egyszerűen kanyarítsuk ki a puha, vajszerű avokádót.

Halmozzuk egy tálba, adjuk hozzá a felkockázott mangót, paradicsomot, reszeljük rá a meghámozott gyömbért, citromhéjat, végül sózzuk, borsozzuk és öntsük “nyakon” az olajjal. Keverjük mindezt össze és kész is a mangósaláta.

Kínálhatunk mellé plusz köretet, például quinoát. Nemcsak szép színes, szemet gyönyörködtető, de nagyon egészséges is ez az étel.

Jó étvágyat mindenkinek!

Tipp:

A quinoát a rizshez hasonlóan kell elkészíteni. A megmaradt (amennyiben maradna persze) “húsmázat” együk/igyuk meg, hiszen a citrom-gyömbér-méz összeállítás igazi vitaminbomba!