Bársonyvirággal fűszerezett pulykagombóc recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Húsgombóchoz:
- 20 dkg pulykacomb
- 4 dkg lágy vaj
- 0,5 dl száraz fehérbor
- 5 db kinyílt bársonyvirág
- 10 szál friss korianderlevél
- só
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 gerezd fokhagyma
Tabulé:
- 20 dkg kuszkusz
- 1,5 dl forró víz
- 1 érett, kemény húsú paradicsom
- 1 sült, hámozott kárpia paprika
- 1 bébi cukkíni
- 8 szál petrezselyemzöld
- 8-10 mentalevél
- só
- 1 citrom leve
- 0,5-1 dl olívaolaj
Elkészítése:
Ledaráljuk a húst, amit összekeverünk a zúzott fokhagymával, vágott zöldfűszerlevelekkel, tojással, 2 dkg vajjal, borral és a virágszirmokkal.
Sütőpapírral bélelt nagyobb sütőtepsire kis gombócokat formázunk a húsmasszából. Minden gombócra teszünk egy késhegynyi vajat.
Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük a húsgombócokat. Félidőben megfordítjuk
Felfőzzük a sós vizet, amivel leöntjük a kimért kuszkusz. Lefedjük és állni hagyjuk, amíg a tészta megpuhul.
Összekeverjük az apróra vágott zöldfűszereket, amit a kihűlt tésztához adunk, majd apró kockákra vágjuk a zöldségeket és összekeverjük a tabuléval. Ízesítjük olívaolajjal és citromlével. Ha szükséges, akkor sóval is.
Tányérra tesszük és a húsgombócokkal kínáljuk.