Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi csirkemellragu recept

Bakonyi csirkemellragu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 70 dkg csirkemell filé
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • őrölt fekete bors ízlés szerint
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • 1 tk őrölt pirospaprika
    • 2 fehér paprika
    • 1 paradicsom
    • 20 dkg csiperkegomba szeletelve (vagy konzerv)
    • 2 dl tejföl
    • 1 ek liszt
    • 1 kk mustár

    A körethez:

    • 40 dkg (fusilli) tészta
    • 1 kisebb ek só
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A húst szeletekre vágom, kevés olajon fehéredésig pirítom, sózom, borsozom, majd felöntöm 1 dl vízzel és fedő alatt párolom.

    A szalonnát apró csíkokra szelem, zsírjára sütöm.

    Közben a hagymát finomra vágom, a fehér paprika magházát kivágom, majd felszeletelem és a paradicsomot is.
    Most nem friss paprikát és paradicsomot használtam, hanem a télre eltett sült paprikát és paradicsomot vettem elő a fagyasztóból és ezzel helyettesítettem.

    A szalonna zsírján a finomra vágott hagymát üvegesre párolom, majd hozzáadom a szeletelt gombát, paprikát, paradicsomot, meghintem pirospaprikával, hozzáadom az áttört fokhagymát, kb 1 dl vizet, ízlés szerint sózom, borsozom, majd összeforralom.

    Beleteszem a félig megpuhult húst levével együtt és tartalék lángon tovább főzöm. Ha már megpuhult behabarom.

    A habaráshoz a tejfölt, 1 kiskanálnyi mustárt, 1 kk porcukrot, 1 evőkanál lisztet csomómentesre kikeverek és lassan a raguhoz adom, majd összeforralom.

    A tésztát sós vízben kifőzöm, leszűröm és vízzel leöblítem. Egy evőkanál étolajjal összekevertem.

    Igazán ízletes lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek