Bakonyi csirkemellragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bakonyi csirkemellragu

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell filé
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 2 fehér paprika
  • 1 paradicsom
  • 20 dkg csiperkegomba szeletelve (vagy konzerv)
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 kk mustár

A körethez:

  • 40 dkg (fusilli) tészta
  • 1 kisebb ek só
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A húst szeletekre vágom, kevés olajon fehéredésig pirítom, sózom, borsozom, majd felöntöm 1 dl vízzel és fedő alatt párolom.

A szalonnát apró csíkokra szelem, zsírjára sütöm.

Közben a hagymát finomra vágom, a fehér paprika magházát kivágom, majd felszeletelem és a paradicsomot is.
Most nem friss paprikát és paradicsomot használtam, hanem a télre eltett sült paprikát és paradicsomot vettem elő a fagyasztóból és ezzel helyettesítettem.

A szalonna zsírján a finomra vágott hagymát üvegesre párolom, majd hozzáadom a szeletelt gombát, paprikát, paradicsomot, meghintem pirospaprikával, hozzáadom az áttört fokhagymát, kb 1 dl vizet, ízlés szerint sózom, borsozom, majd összeforralom.

Beleteszem a félig megpuhult húst levével együtt és tartalék lángon tovább főzöm. Ha már megpuhult behabarom.

A habaráshoz a tejfölt, 1 kiskanálnyi mustárt, 1 kk porcukrot, 1 evőkanál lisztet csomómentesre kikeverek és lassan a raguhoz adom, majd összeforralom.

A tésztát sós vízben kifőzöm, leszűröm és vízzel leöblítem. Egy evőkanál étolajjal összekevertem.

Igazán ízletes lett.