Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babos hús recept

Babos hús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • finomliszt
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • 15 dkg császárszalonna
    • 1 doboz vörösbab konzerv
    • 1-2 evőkanál zsiradék
    • 1 pulyka felsőcomb filé
    • vörösbor (el is maradhat)

    Elkészítése:

    A húst féltenyérnyi darabokra vágjuk, ahogy adja magát.

    Kicsit megsózzuk, majd lisztbe forgatva kevés zsiradékon rózsaszínre sütjük egy serpenyőben.

    A vöröshagymát és a szalonnát felkockázzuk, a fokhagymát felszeleteljük.

    Tűzálló tálba tesszük a hagyma és a szalonna felét, arra a húst, majd a maradék hagymát és szalonnát. Nyakon öntjük a babkonzervvel (levestől) és rálöttyintünk egy kevés vörösbort.

    Előmelegített, 180 fokos sütőben, fedő alatt közepes lángon sütjük, amíg a hús meg nem puhul, majd a fedőt levéve megpirítjuk a tetejét.

    Sült krumplival, kovászos uborkával fogyasztottuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá