Babos hús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • finomliszt
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg császárszalonna
  • 1 doboz vörösbab konzerv
  • 1-2 evőkanál zsiradék
  • 1 pulyka felsőcomb filé
  • vörösbor (el is maradhat)

Elkészítése:

A húst féltenyérnyi darabokra vágjuk, ahogy adja magát.

Kicsit megsózzuk, majd lisztbe forgatva kevés zsiradékon rózsaszínre sütjük egy serpenyőben.

A vöröshagymát és a szalonnát felkockázzuk, a fokhagymát felszeleteljük.

Tűzálló tálba tesszük a hagyma és a szalonna felét, arra a húst, majd a maradék hagymát és szalonnát. Nyakon öntjük a babkonzervvel (levestől) és rálöttyintünk egy kevés vörösbort.

Előmelegített, 180 fokos sütőben, fedő alatt közepes lángon sütjük, amíg a hús meg nem puhul, majd a fedőt levéve megpirítjuk a tetejét.

Sült krumplival, kovászos uborkával fogyasztottuk.