Tejbegríz szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy kb 23*30 cm-es tepsihez:
- vajas keksz
- 1 l tej
- 160 g búzadara
- 130 g cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 g vaj vagy margarin
- 3,5 dl habtejszín
Elkészítése:
A búzadarát, cukrot, vaníliás cukrot, tojást kevés tejjel simára keverjük, majd a maradék tejet hozzáadva jól összekeverjük és sűrűre főzzük.
Folpackkal letakarva kihűtjük, majd beledolgozzuk robotgéppel a margarint/vajat.
A kekszet letesszük egy kb 23*30 cm-es tepsibe vagy állítható sütikeretbe és rásimítjuk egyenletesen a krémet.
A tejszínt keményre felverjük, majd a tejbegrízes krém tetejére simítjuk egyenletesen. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap felvágjuk, ízlés szerint díszítjük és tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »