Tejbegríz szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy kb 23*30 cm-es tepsihez:
- vajas keksz
- 1 l tej
- 160 g búzadara
- 130 g cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 g vaj vagy margarin
- 3,5 dl habtejszín
Elkészítése:
A búzadarát, cukrot, vaníliás cukrot, tojást kevés tejjel simára keverjük, majd a maradék tejet hozzáadva jól összekeverjük és sűrűre főzzük.
Folpackkal letakarva kihűtjük, majd beledolgozzuk robotgéppel a margarint/vajat.
A kekszet letesszük egy kb 23*30 cm-es tepsibe vagy állítható sütikeretbe és rásimítjuk egyenletesen a krémet.
A tejszínt keményre felverjük, majd a tejbegrízes krém tetejére simítjuk egyenletesen. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap felvágjuk, ízlés szerint díszítjük és tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »
Ezt a trükköt ismerned kell: így készül a legfinomabb főtt kukorica!
Nincs is hangulatosabb dolog egy nyári délutánon vagy estén, mint a frissen
Tovább olvasom »
Citromos csodák a sütő bekapcsolása nélkül – 10 kihagyhatatlan recepttel
A citromos sütik igazi felüdülést jelentenek, különösen a nyári melegben. F
Tovább olvasom »
8 csirkés fogás, ami nem unalmas – és nem is bonyolult!
Összegyűjtöttünk 8 különleges, mégis könnyen elkészíthető csirkés fogást, a
Tovább olvasom »