Tejbegríz szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy kb 23*30 cm-es tepsihez:

  • vajas keksz
  • 1 l tej
  • 160 g búzadara
  • 130 g cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 250 g vaj vagy margarin
  • 3,5 dl habtejszín

Elkészítése:

A búzadarát, cukrot, vaníliás cukrot, tojást kevés tejjel simára keverjük, majd a maradék tejet hozzáadva jól összekeverjük és sűrűre főzzük.

Folpackkal letakarva kihűtjük, majd beledolgozzuk robotgéppel a margarint/vajat.

A kekszet letesszük egy kb 23*30 cm-es tepsibe vagy állítható sütikeretbe és rásimítjuk egyenletesen a krémet.

A tejszínt keményre felverjük, majd a tejbegrízes krém tetejére simítjuk egyenletesen. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap felvágjuk, ízlés szerint díszítjük és tálaljuk.