Szilvás alagút pirított dióval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Alap:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 20 dkg porcukor
- 7 evőkanál házi baracklekvár
- 1 dl rum
- 1 dl feketekávé
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- ízlés szerint szegfűszeg
- esetleg kevés tej, ha szükséges
Töltelék:
- 70 dkg magozott szilva
- ízlés szerint cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- ízlés szerint őrölt szegfűszeg
- 0,5 dl víz
- 1 evőkanál zselatin (por)
Tetejére:
- 1 marék pirított vágott dió
Elkészítése:
Az alaphoz a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a lekvárt, kávét, rumot és összegyúrjuk, amennyiben nem kellően formázható, akkor még szükség szerint adjunk hozzá tejet.
A masszát egy nagyobb (2/3) és egy kisebb (1/3) részre osztjuk. Egy 30*12 cm-es őzgerincformát kibélelünk folpackkal és a nagyobb rész masszát nyújtófával kinyújtjuk, majd a formába helyezzük, úgy hogy az a forma oldalát is fedje.
A megmosott szilvát kimagozzuk, apróra daraboljuk és egy edénybe tesszük. Hozzákeverjük a cukrot, fahéjat és szegfűszeget, majd lassú tűzön puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.
Kevés vízzel összekeverjük a pudingporokat a szilvához öntjük, majd sűrű krémmé főzzük. A zselatint vízben feloldjuk, összemelegítjük és a krémhez adjuk. Kevés hűtés után a formába öntjük.
A maradék kekszes masszát a forma aljának megfelelően kinyújtjuk és a krémet ezzel zárjuk, majd folpackkal betakarjuk.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap a formából kiöntve pirított dióval megszórva kínáljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »