Szilvás alagút pirított dióval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Alap:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 20 dkg porcukor
- 7 evőkanál házi baracklekvár
- 1 dl rum
- 1 dl feketekávé
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- ízlés szerint szegfűszeg
- esetleg kevés tej, ha szükséges
Töltelék:
- 70 dkg magozott szilva
- ízlés szerint cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- ízlés szerint őrölt szegfűszeg
- 0,5 dl víz
- 1 evőkanál zselatin (por)
Tetejére:
- 1 marék pirított vágott dió
Elkészítése:
Az alaphoz a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a lekvárt, kávét, rumot és összegyúrjuk, amennyiben nem kellően formázható, akkor még szükség szerint adjunk hozzá tejet.
A masszát egy nagyobb (2/3) és egy kisebb (1/3) részre osztjuk. Egy 30*12 cm-es őzgerincformát kibélelünk folpackkal és a nagyobb rész masszát nyújtófával kinyújtjuk, majd a formába helyezzük, úgy hogy az a forma oldalát is fedje.
A megmosott szilvát kimagozzuk, apróra daraboljuk és egy edénybe tesszük. Hozzákeverjük a cukrot, fahéjat és szegfűszeget, majd lassú tűzön puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.
Kevés vízzel összekeverjük a pudingporokat a szilvához öntjük, majd sűrű krémmé főzzük. A zselatint vízben feloldjuk, összemelegítjük és a krémhez adjuk. Kevés hűtés után a formába öntjük.
A maradék kekszes masszát a forma aljának megfelelően kinyújtjuk és a krémet ezzel zárjuk, majd folpackkal betakarjuk.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap a formából kiöntve pirított dióval megszórva kínáljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »