Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás alagút pirított dióval recept

Szilvás alagút pirított dióval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Alap:

    • 50 dkg darált háztartási keksz
    • 20 dkg porcukor
    • 7 evőkanál házi baracklekvár
    • 1 dl rum
    • 1 dl feketekávé
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 1 kávéskanál őrölt fahéj
    • ízlés szerint szegfűszeg
    • esetleg kevés tej, ha szükséges

    Töltelék:

    • 70 dkg magozott szilva
    • ízlés szerint cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
    • ízlés szerint őrölt szegfűszeg
    • 0,5 dl víz
    • 1 evőkanál zselatin (por)

    Tetejére:

    • 1 marék pirított vágott dió

    Elkészítése:

    Az alaphoz a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a lekvárt, kávét, rumot és összegyúrjuk, amennyiben nem kellően formázható, akkor még szükség szerint adjunk hozzá tejet.

    A masszát egy nagyobb (2/3) és egy kisebb (1/3) részre osztjuk. Egy 30*12 cm-es őzgerincformát kibélelünk folpackkal és a nagyobb rész masszát nyújtófával kinyújtjuk, majd a formába helyezzük, úgy hogy az a forma oldalát is fedje.

    A megmosott szilvát kimagozzuk, apróra daraboljuk és egy edénybe tesszük. Hozzákeverjük a cukrot, fahéjat és szegfűszeget, majd lassú tűzön puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.

    Kevés vízzel összekeverjük a pudingporokat a szilvához öntjük, majd sűrű krémmé főzzük. A zselatint vízben feloldjuk, összemelegítjük és a krémhez adjuk. Kevés hűtés után a formába öntjük.

    A maradék kekszes masszát a forma aljának megfelelően kinyújtjuk és a krémet ezzel zárjuk, majd folpackkal betakarjuk.

    Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap a formából kiöntve pirított dióval megszórva kínáljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá