Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bazsalikomos patisszon leves pírított dióval recept

Bazsalikomos patisszon leves pírított dióval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes patisszon
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 marék friss bazsalikom
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint őrölt fehérbors
    • ízlés szerint szerecsendió
    • 1 ek olívaolaj
    • 2 dkg vaj
    • 2 db húsleveskocka
    • 175 gramm 20 %-os tejföl

    Tálaláshoz:

    • 5 dkg vágott, pirított dió

    Elkészítése:

    Az olívaolajon és a vajon üvegesre pároljuk a felaprított vöröshagymát. A patisszont meghámozzuk, belsejét kikaparjuk, majd felkockázzuk.

    Az üvegesre párolt hagymához hozzáadjuk a patisszont és a fűszereket, majd tovább pároljuk. Végül annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje a patisszont, puhára főzzük, botmixerrel pürésítjük és annyi vízzel felengedjük hogy négy adag levesünk legyen.

    A tejfölt simára keverjük, apránként adagoljuk hozzá a levest, levesszűrőn átszűrjük és újra forraljuk.

    A diót felaprítjuk, serpenyőben megpirítjuk.

    Tálaláskor pirított darabolt dióval kínáljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá