Bazsalikomos patisszon leves pírított dióval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 közepes patisszon
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 marék friss bazsalikom
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fehérbors
  • ízlés szerint szerecsendió
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • 2 db húsleveskocka
  • 175 gramm 20 %-os tejföl

Tálaláshoz:

  • 5 dkg vágott, pirított dió

Elkészítése:

Az olívaolajon és a vajon üvegesre pároljuk a felaprított vöröshagymát. A patisszont meghámozzuk, belsejét kikaparjuk, majd felkockázzuk.

Az üvegesre párolt hagymához hozzáadjuk a patisszont és a fűszereket, majd tovább pároljuk. Végül annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje a patisszont, puhára főzzük, botmixerrel pürésítjük és annyi vízzel felengedjük hogy négy adag levesünk legyen.

A tejfölt simára keverjük, apránként adagoljuk hozzá a levest, levesszűrőn átszűrjük és újra forraljuk.

A diót felaprítjuk, serpenyőben megpirítjuk.

Tálaláskor pirított darabolt dióval kínáljuk!