Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nanaimo szelet recept

Nanaimo szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Kekszes alap:

    • 35 dkg darált keksz
    • 20 dkg vaj
    • 8 dkg cukor
    • 3 evőkanál kakaópor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 evőkanál tej
    • 10 dkg durvára tört dió
    • 15 dkg kókuszreszelék

    Krém:

    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg cukor
    • 2 dl habtejszín
    • 2 dl tej
    • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor

    Máz:

    • 15 dkg ét vagy tejcsoki
    • 1,5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Az alap elkészítéséhez gőz fölött főzzük fel a vajat, cukrot és a kakaóport, aztán adjuk hozzá a felvert tojásokat. Főzzük addig, amíg besűrűsödik, majd a tűzről lehúzva keverjük hozzá a száraz anyagokat és apránként a tejet.

    Az elkészült masszát nyomkodjuk bele egy 25*30 cm-es tálba.

    A krémhez szükséges pudingport keverjük el 2 dl tejben. A puha vajat keverjük habosra a porcukorral. A tejszínt verjük kemény habbá.

    A vaníliás pudingot dolgozzuk össze a vajas krémmel, majd adjuk hozzá a tejszínhabot is. Az elkészült krémet kenjük a kekszes masszára. Amíg elkészül a máz, addig tegyük hűtőbe.

    A mázhoz a csokit és a tejszínt olvasszuk össze, majd langyosan, óvatosan öntsük a sütire és terítsük el rajta.

    Tegyük vissza a sütit a hűtőbe legalább 2-3 órára, majd hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá