Nanaimo szelet recept
Hozzávalók egy 25*29 cm-es tepsihez avgy formához:
Alsó réteghez:
- 35 dkg háztartási keksz (darált)
- 20 dkg ráma margarin
- 8 dkg kristálycukor
- 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (felvert)
- 10 ek tej
- 10 dkg dió (darált)
- 15 dkg kókuszreszelék
Krémhez:
- 15 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vanília ízű pudingpor (főzés nélküli)
- 2 dl tej
- 2 dl habtejszín (cukrászhab)
Csokimázhoz:
- 4 ek porcukor
- 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
Vízgőz felett a margarint a cukorral és a kakaóporral összeolvasztjuk. A felvert tojást lassan, csurgatva hozzáadjuk és folyamatosan kevergetjük (nehogy kicsapódjon), amíg kissé besűrűsödik. Utána levesszük a vízgőzről és belekeverjük a tejet.
A darált kekszbe beletesszük a kókuszreszeléket, a darált diót, majd az egészet jól összekeverjük. Utána beleöntjük a kakaós-margarinos masszát. Jó alaposan összedolgozzuk, gyúrjuk.
A formatál (tepsi) aljában egyenletesen a kezünkkel jól belenyomkodjuk a kekszmasszát.
A szoba hőmérsékletű margarint a porcukorral habosra kikeverjük, majd a kézi mixerrel a tejben a pudingport felverjük, utána pedig a tejszínt felverjük kemény habbá. A pudinghoz először a cukros-margarint keverjük hozzá, majd a keményre felvert tejszínt. Alaposan az egészet jól összekeverjük.
A kekszmasszára a krémet egyenletesen rákenjük.
Elkészítjük a csokimázat: alacsony hőfokon a margarint, a porcukrot és a kakaóport összeolvasztjuk és mikor már nem annyira meleg, ráöntjük (rásimítjuk) a krém tetejére.
Tálalás előtt pár óráig hagyjuk pihenni a hűtőben, hogy a csokimáz megdermedjen, majd szép egyforma kis kockákra felvágjuk.