Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nanaimo szelet recept

Nanaimo szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25*29 cm-es tepsihez avgy formához:
    Alsó réteghez:

    • 35 dkg háztartási keksz (darált)
    • 20 dkg ráma margarin
    • 8 dkg kristálycukor
    • 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (felvert)
    • 10 ek tej
    • 10 dkg dió (darált)
    • 15 dkg kókuszreszelék

    Krémhez:

    • 15 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
    • 10 dkg porcukor
    • 1 cs vanília ízű pudingpor (főzés nélküli)
    • 2 dl tej
    • 2 dl habtejszín (cukrászhab)

    Csokimázhoz:

    • 4 ek porcukor
    • 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
    • 10 dkg margarin

    Elkészítése:

    Vízgőz felett a margarint a cukorral és a kakaóporral összeolvasztjuk. A felvert tojást lassan, csurgatva hozzáadjuk és folyamatosan kevergetjük (nehogy kicsapódjon), amíg kissé besűrűsödik. Utána levesszük a vízgőzről és belekeverjük a tejet.

    A darált kekszbe beletesszük a kókuszreszeléket, a darált diót, majd az egészet jól összekeverjük. Utána beleöntjük a kakaós-margarinos masszát. Jó alaposan összedolgozzuk, gyúrjuk.

    A formatál (tepsi) aljában egyenletesen a kezünkkel jól belenyomkodjuk a kekszmasszát.

    A szoba hőmérsékletű margarint a porcukorral habosra kikeverjük, majd a kézi mixerrel a tejben a pudingport felverjük, utána pedig a tejszínt felverjük kemény habbá. A pudinghoz először a cukros-margarint keverjük hozzá, majd a keményre felvert tejszínt. Alaposan az egészet jól összekeverjük.

    A kekszmasszára a krémet egyenletesen rákenjük.

    Elkészítjük a csokimázat: alacsony hőfokon a margarint, a porcukrot és a kakaóport összeolvasztjuk és mikor már nem annyira meleg, ráöntjük (rásimítjuk) a krém tetejére.

    Tálalás előtt pár óráig hagyjuk pihenni a hűtőben, hogy a csokimáz megdermedjen, majd szép egyforma kis kockákra felvágjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá