Nanaimo szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Nanaimo szelet

Hozzávalók egy 25*29 cm-es tepsihez avgy formához:
Alsó réteghez:

  • 35 dkg háztartási keksz (darált)
  • 20 dkg ráma margarin
  • 8 dkg kristálycukor
  • 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 tojás (felvert)
  • 10 ek tej
  • 10 dkg dió (darált)
  • 15 dkg kókuszreszelék

Krémhez:

  • 15 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vanília ízű pudingpor (főzés nélküli)
  • 2 dl tej
  • 2 dl habtejszín (cukrászhab)

Csokimázhoz:

  • 4 ek porcukor
  • 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 10 dkg margarin

Elkészítése:

Vízgőz felett a margarint a cukorral és a kakaóporral összeolvasztjuk. A felvert tojást lassan, csurgatva hozzáadjuk és folyamatosan kevergetjük (nehogy kicsapódjon), amíg kissé besűrűsödik. Utána levesszük a vízgőzről és belekeverjük a tejet.

A darált kekszbe beletesszük a kókuszreszeléket, a darált diót, majd az egészet jól összekeverjük. Utána beleöntjük a kakaós-margarinos masszát. Jó alaposan összedolgozzuk, gyúrjuk.

A formatál (tepsi) aljában egyenletesen a kezünkkel jól belenyomkodjuk a kekszmasszát.

A szoba hőmérsékletű margarint a porcukorral habosra kikeverjük, majd a kézi mixerrel a tejben a pudingport felverjük, utána pedig a tejszínt felverjük kemény habbá. A pudinghoz először a cukros-margarint keverjük hozzá, majd a keményre felvert tejszínt. Alaposan az egészet jól összekeverjük.

A kekszmasszára a krémet egyenletesen rákenjük.

Elkészítjük a csokimázat: alacsony hőfokon a margarint, a porcukrot és a kakaóport összeolvasztjuk és mikor már nem annyira meleg, ráöntjük (rásimítjuk) a krém tetejére.

Tálalás előtt pár óráig hagyjuk pihenni a hűtőben, hogy a csokimáz megdermedjen, majd szép egyforma kis kockákra felvágjuk.