Nanaimo szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Kekszes alap:

  • 35 dkg darált keksz
  • 20 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 tojás
  • 10 evőkanál tej
  • 10 dkg durvára tört dió
  • 15 dkg kókuszreszelék

Krém:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 2 dl tej
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor

Máz:

  • 15 dkg ét vagy tejcsoki
  • 1,5 dl habtejszín

Elkészítése:

Az alap elkészítéséhez gőz fölött főzzük fel a vajat, cukrot és a kakaóport, aztán adjuk hozzá a felvert tojásokat. Főzzük addig, amíg besűrűsödik, majd a tűzről lehúzva keverjük hozzá a száraz anyagokat és apránként a tejet.

Az elkészült masszát nyomkodjuk bele egy 25*30 cm-es tálba.

A krémhez szükséges pudingport keverjük el 2 dl tejben. A puha vajat keverjük habosra a porcukorral. A tejszínt verjük kemény habbá.

A vaníliás pudingot dolgozzuk össze a vajas krémmel, majd adjuk hozzá a tejszínhabot is. Az elkészült krémet kenjük a kekszes masszára. Amíg elkészül a máz, addig tegyük hűtőbe.

A mázhoz a csokit és a tejszínt olvasszuk össze, majd langyosan, óvatosan öntsük a sütire és terítsük el rajta.

Tegyük vissza a sütit a hűtőbe legalább 2-3 órára, majd hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.