Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes panna cotta rumos meggymártással recept

Meggyes panna cotta rumos meggymártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 12 db-os szilikon muffin forma
    • 1 liter főző tejszín
    • 2 dl 2,8 % tej
    • 10 dkg vaníliás cukor
    • 20 dkg kristálycukor
    • 4 dkg zselatin
    • 2 cl vanília aroma
    • 1ü meggybefőtt / 700g/
    • 1 evőkanál étkezési keményítő
    • 1-2 cl rum vagy rum aroma

    Elkészítése:

    1 dl hideg tejben feloldunk 1,5 dkg zselatint, hozzá öntünk 5 dl tejszínt, elkeverünk benne 5 dkg vaníliás cukrot, 5-6 dkg kristálycukrot, 1 cl vanília aromát és lassan felmelegítjük, de nem forraljuk.

    Minden muffin formába öntünk fél decilitert a tejszínes keverékből és a hűtőbe tesszük, amíg megdermed.

    A meggybefőttet leturmixoljuk a levével együtt, elkeverünk benne 5 dkg cukrot, majd kétfelé osztjuk.

    Az egyik felébe elkeverünk 1 dkg zselatint, felmelegítjük és a megdermedt tejszínre öntjük elosztva 12 felé, majd visszatesszük a hűtőbe.

    A maradékból elkészítjük a tejszínes krém másik felét. Úgy járunk el, mint az elsőnél.

    A tejszínes keveréket a megdermedt meggyes rétegre öntjük, és újra jön a hűtés.

    A leturmixolt meggy másik felét felforraljuk, kevés hideg vízben elkevert keményítőt és rum aromát adunk hozzá, és besűrítjük.

    Tálaláskor a panna cottát a meggymártással tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá