Meggyes panna cotta rumos meggymártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 12 db-os szilikon muffin forma
  • 1 liter főző tejszín
  • 2 dl 2,8 % tej
  • 10 dkg vaníliás cukor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 dkg zselatin
  • 2 cl vanília aroma
  • 1ü meggybefőtt / 700g/
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1-2 cl rum vagy rum aroma

Elkészítése:

1 dl hideg tejben feloldunk 1,5 dkg zselatint, hozzá öntünk 5 dl tejszínt, elkeverünk benne 5 dkg vaníliás cukrot, 5-6 dkg kristálycukrot, 1 cl vanília aromát és lassan felmelegítjük, de nem forraljuk.

Minden muffin formába öntünk fél decilitert a tejszínes keverékből és a hűtőbe tesszük, amíg megdermed.

A meggybefőttet leturmixoljuk a levével együtt, elkeverünk benne 5 dkg cukrot, majd kétfelé osztjuk.

Az egyik felébe elkeverünk 1 dkg zselatint, felmelegítjük és a megdermedt tejszínre öntjük elosztva 12 felé, majd visszatesszük a hűtőbe.

A maradékból elkészítjük a tejszínes krém másik felét. Úgy járunk el, mint az elsőnél.

A tejszínes keveréket a megdermedt meggyes rétegre öntjük, és újra jön a hűtés.

A leturmixolt meggy másik felét felforraljuk, kevés hideg vízben elkevert keményítőt és rum aromát adunk hozzá, és besűrítjük.

Tálaláskor a panna cottát a meggymártással tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!