Hozzávalók:
Elkészítése:
1 dl hideg tejben feloldunk 1,5 dkg zselatint, hozzá öntünk 5 dl tejszínt, elkeverünk benne 5 dkg vaníliás cukrot, 5-6 dkg kristálycukrot, 1 cl vanília aromát és lassan felmelegítjük, de nem forraljuk.
Minden muffin formába öntünk fél decilitert a tejszínes keverékből és a hűtőbe tesszük, amíg megdermed.
A meggybefőttet leturmixoljuk a levével együtt, elkeverünk benne 5 dkg cukrot, majd kétfelé osztjuk.
Az egyik felébe elkeverünk 1 dkg zselatint, felmelegítjük és a megdermedt tejszínre öntjük elosztva 12 felé, majd visszatesszük a hűtőbe.
A maradékból elkészítjük a tejszínes krém másik felét. Úgy járunk el, mint az elsőnél.
A tejszínes keveréket a megdermedt meggyes rétegre öntjük, és újra jön a hűtés.
A leturmixolt meggy másik felét felforraljuk, kevés hideg vízben elkevert keményítőt és rum aromát adunk hozzá, és besűrítjük.
Tálaláskor a panna cottát a meggymártással tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!