Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos-fehércsokoládés desszert recept

Kókuszos-fehércsokoládés desszert
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Alap:

    • 240 g darált keksz
    • 150 ml tej (kb)
    • 35 g kókuszreszelék
    • 75 g mandula (vagy más olajos mag)

    Fehér csokoládés ganache:

    • 50 ml tejszín
    • 150 g fehér csokoládé

    Krém:

    • 250 ml habtejszín
    • kevés kókuszaroma

    Elkészítése:

    Alap:

    A kókuszt és a mandulát késes aprítóban összedaráljuk, majd a kekszhez dajuk a tejjel együtt és összedolgozzuk. Ha száraznak éreznénk a masszát akkor kevés tejet adhatunk még hozzá.

    Egy 18*28 cm-es forma aljába sütőpapírt teszünk és egyenletesen beleterítjük a masszát, majd lyukakat fúrunk bele sűrűn.

    Ganache:

    A csokit egy tálba tördeljük és ráöntjük a forró tejszínt, majd addig keverjük, amíg homogén nem lesz az állaga. Ha nem olvadna fel teljesen, akkor tegyük be a mikróba pár másordpercre.

    A kész ganache-t tegyük egy habzsákba vagy zacskóba és a sarkára vágjunk kicsi lyukat.

    Krém:

    A tejszínt verjük fel az aromával (ha nem cukrozott tejszínt használunk, akkor adjunk hozzá kb 2 evőkanál porcukrot) stabil habbá.

    Összeállítás:

    A fehér csoki ganache-al töltsük fel az alapba vájt lyukakat, majd erre simítsuk rá egyenletesen a kókuszos habot. A maradék ganache-al díszítsük a sütemény tetejét ízlés szerint. Ha szeretnénk, akkor megszórhatjuk kevés kókuszreszelékkel is.

    Tegyük be hűtőbe amíg a ganache megköt, majd szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek