Kókuszos-fehércsokoládés desszert recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Alap:
- 240 g darált keksz
- 150 ml tej (kb)
- 35 g kókuszreszelék
- 75 g mandula (vagy más olajos mag)
Fehér csokoládés ganache:
- 50 ml tejszín
- 150 g fehér csokoládé
Krém:
- 250 ml habtejszín
- kevés kókuszaroma
Elkészítése:
Alap:
A kókuszt és a mandulát késes aprítóban összedaráljuk, majd a kekszhez dajuk a tejjel együtt és összedolgozzuk. Ha száraznak éreznénk a masszát akkor kevés tejet adhatunk még hozzá.
Egy 18*28 cm-es forma aljába sütőpapírt teszünk és egyenletesen beleterítjük a masszát, majd lyukakat fúrunk bele sűrűn.
Ganache:
A csokit egy tálba tördeljük és ráöntjük a forró tejszínt, majd addig keverjük, amíg homogén nem lesz az állaga. Ha nem olvadna fel teljesen, akkor tegyük be a mikróba pár másordpercre.
A kész ganache-t tegyük egy habzsákba vagy zacskóba és a sarkára vágjunk kicsi lyukat.
Krém:
A tejszínt verjük fel az aromával (ha nem cukrozott tejszínt használunk, akkor adjunk hozzá kb 2 evőkanál porcukrot) stabil habbá.
Összeállítás:
A fehér csoki ganache-al töltsük fel az alapba vájt lyukakat, majd erre simítsuk rá egyenletesen a kókuszos habot. A maradék ganache-al díszítsük a sütemény tetejét ízlés szerint. Ha szeretnénk, akkor megszórhatjuk kevés kókuszreszelékkel is.
Tegyük be hűtőbe amíg a ganache megköt, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Hűs nyári örömök: 9 isteni gyümölcsleves recept
Ebben a válogatásban kilenc különleges gyümölcslevest gyűjtöttünk össze, am
Tovább olvasom »
A legfinomabb házi gyömbérszörp
A gyömbér nemcsak jellegzetes aromája és kellemesen csípős íze miatt kedvel
Tovább olvasom »
Így készül a tökéletes alaplé – Tippek és trükkök lépésről lépésre
Egy igazán jó alaplé a lelke számtalan levesnek, mártásnak, rizottónak, sőt
Tovább olvasom »
TOP 5 grill pác, ami minden visz
A nyári grillpartik titkos fegyvere nem a grillsütő vagy a szélcsendes idő,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.04.22 kedd
Van, amikor egyszerűen semmi ötletünk sincs, mit tegyünk az asztalra – főle
Tovább olvasom »
Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »