Kókuszos-fehércsokoládés desszert recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Alap:
- 240 g darált keksz
- 150 ml tej (kb)
- 35 g kókuszreszelék
- 75 g mandula (vagy más olajos mag)
Fehér csokoládés ganache:
- 50 ml tejszín
- 150 g fehér csokoládé
Krém:
- 250 ml habtejszín
- kevés kókuszaroma
Elkészítése:
Alap:
A kókuszt és a mandulát késes aprítóban összedaráljuk, majd a kekszhez dajuk a tejjel együtt és összedolgozzuk. Ha száraznak éreznénk a masszát akkor kevés tejet adhatunk még hozzá.
Egy 18*28 cm-es forma aljába sütőpapírt teszünk és egyenletesen beleterítjük a masszát, majd lyukakat fúrunk bele sűrűn.
Ganache:
A csokit egy tálba tördeljük és ráöntjük a forró tejszínt, majd addig keverjük, amíg homogén nem lesz az állaga. Ha nem olvadna fel teljesen, akkor tegyük be a mikróba pár másordpercre.
A kész ganache-t tegyük egy habzsákba vagy zacskóba és a sarkára vágjunk kicsi lyukat.
Krém:
A tejszínt verjük fel az aromával (ha nem cukrozott tejszínt használunk, akkor adjunk hozzá kb 2 evőkanál porcukrot) stabil habbá.
Összeállítás:
A fehér csoki ganache-al töltsük fel az alapba vájt lyukakat, majd erre simítsuk rá egyenletesen a kókuszos habot. A maradék ganache-al díszítsük a sütemény tetejét ízlés szerint. Ha szeretnénk, akkor megszórhatjuk kevés kókuszreszelékkel is.
Tegyük be hűtőbe amíg a ganache megköt, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »