Kókuszos-fehércsokoládés desszert

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kókuszos-fehércsokoládés desszert

Hozzávalók:
Alap:

  • 240 g darált keksz
  • 150 ml tej (kb)
  • 35 g kókuszreszelék
  • 75 g mandula (vagy más olajos mag)

Fehér csokoládés ganache:

  • 50 ml tejszín
  • 150 g fehér csokoládé

Krém:

  • 250 ml habtejszín
  • kevés kókuszaroma

Elkészítése:

Alap:

A kókuszt és a mandulát késes aprítóban összedaráljuk, majd a kekszhez dajuk a tejjel együtt és összedolgozzuk. Ha száraznak éreznénk a masszát akkor kevés tejet adhatunk még hozzá.

Egy 18*28 cm-es forma aljába sütőpapírt teszünk és egyenletesen beleterítjük a masszát, majd lyukakat fúrunk bele sűrűn.

Ganache:

A csokit egy tálba tördeljük és ráöntjük a forró tejszínt, majd addig keverjük, amíg homogén nem lesz az állaga. Ha nem olvadna fel teljesen, akkor tegyük be a mikróba pár másordpercre.

A kész ganache-t tegyük egy habzsákba vagy zacskóba és a sarkára vágjunk kicsi lyukat.

Krém:

A tejszínt verjük fel az aromával (ha nem cukrozott tejszínt használunk, akkor adjunk hozzá kb 2 evőkanál porcukrot) stabil habbá.

Összeállítás:

A fehér csoki ganache-al töltsük fel az alapba vájt lyukakat, majd erre simítsuk rá egyenletesen a kókuszos habot. A maradék ganache-al díszítsük a sütemény tetejét ízlés szerint. Ha szeretnénk, akkor megszórhatjuk kevés kókuszreszelékkel is.

Tegyük be hűtőbe amíg a ganache megköt, majd szeletekre vágva tálaljuk.