Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyors, gluténmentes, tejmentes kókuszos puliszkasüti recept

Gyors, gluténmentes, tejmentes kókuszos puliszkasüti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csésze kukoricadara
    • 4 csésze víz
    • 1 csésze kókusz
    • 1/2 csésze teljes értékű nádcukor (ízlés szerint változtatható mennyiség)
    • vanília
    • 4 ek. kókuszzsír (vajjal is nagyon finom)

    Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

    Elkészítése:

    A vizet egy nagy edénybe forrald fel. Tedd hozzá a kókuszt, vaníliát. Majd vedd kis lángra és keverd bele a kukoricadarát. Keverd folyamatosan – habverőt is használhatsz az elején, azzal könnyebb csomómentesre eldolgozni a kukoricadarát.

    Kb. 5 perc után már fakanállal is könnyedén tudod keverni. Addig főzd amíg meg nem fő, szépen elválik majd az edény falától. A végén keverd hozzá a kókuszzsírt.

    Egy tepsibe öntsd bele a masszát. Várd meg amíg kihűl és utána szépen szeleted fel.
    Én mielőtt kihűlne kókusszal vastagon megszórom a tetejét, hogy szép legyen.

    A receptet kiegészítheted bármilyen más aszalt gyümölccsel, dióval, mandulával, mogyoróval, kakaóval Csak a fantáziád szab határt:) tehetsz bele több cukrot vagy kevesebbet:).

    Tipp:

    A kukoricadara, puliszka avagy más néven polenta, sokak nagy kedvence, mert tápláló, erősíti a testet és nagyon gyorsan elkészíthető.Ráadásul még gluténmentes is, így gm diétába is jól beilleszthető.

    Fogyasztható édesen és sósan is. Korábban, már tettem fel sós puliszkás receptet a blogra, egy párolt zöldséges receptet itt olvashatsz, és itt találsz egy polenta pizza receptet. Most egy édes változatot írok Nektek, amit gyakran szoktam elkészíteni:)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá