Gyors, gluténmentes, tejmentes kókuszos puliszkasüti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csésze kukoricadara
  • 4 csésze víz
  • 1 csésze kókusz
  • 1/2 csésze teljes értékű nádcukor (ízlés szerint változtatható mennyiség)
  • vanília
  • 4 ek. kókuszzsír (vajjal is nagyon finom)

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Elkészítése:

A vizet egy nagy edénybe forrald fel. Tedd hozzá a kókuszt, vaníliát. Majd vedd kis lángra és keverd bele a kukoricadarát. Keverd folyamatosan – habverőt is használhatsz az elején, azzal könnyebb csomómentesre eldolgozni a kukoricadarát.

Kb. 5 perc után már fakanállal is könnyedén tudod keverni. Addig főzd amíg meg nem fő, szépen elválik majd az edény falától. A végén keverd hozzá a kókuszzsírt.

Egy tepsibe öntsd bele a masszát. Várd meg amíg kihűl és utána szépen szeleted fel.
Én mielőtt kihűlne kókusszal vastagon megszórom a tetejét, hogy szép legyen.

A receptet kiegészítheted bármilyen más aszalt gyümölccsel, dióval, mandulával, mogyoróval, kakaóval Csak a fantáziád szab határt:) tehetsz bele több cukrot vagy kevesebbet:).

Tipp:

A kukoricadara, puliszka avagy más néven polenta, sokak nagy kedvence, mert tápláló, erősíti a testet és nagyon gyorsan elkészíthető.Ráadásul még gluténmentes is, így gm diétába is jól beilleszthető.

Fogyasztható édesen és sósan is. Korábban, már tettem fel sós puliszkás receptet a blogra, egy párolt zöldséges receptet itt olvashatsz, és itt találsz egy polenta pizza receptet. Most egy édes változatot írok Nektek, amit gyakran szoktam elkészíteni:)