Epres, kekszes torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg háztartási keksz (kocka alakú)
- 1,5 dl eperdzsem
- 35 dkg eper
- 500 gramm mogyorókrém
- 500 gramm mascarpone
- 20 dkg porcukor
- 5 dl habtejszín
Elkészítése:
A mascarponét a cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a mogyorókrémet.
Előkészítünk egy 29 cm-es, csatos tortaformát az alja nélkül, amit egy sütőpapíros tálcára rakunk.
A krémmel a keksz egyik oldalát megkenjük és állítva körberakjuk vele a tortaformát. Amikor kész van tetejét is lekenjük egy réteg krémmel, majd a hűtőben egy napot állni hagyjuk.
Másnap ha beszívta akeksz a krémet, akkor még teszünk rá egy picit. Ezután egy réteg kekszet vizszintesen ráfektetünk és újra egy réteg krémmel kenjük.
A jól behűtött habtejszínt kemény habbá felverjük. Óvatosan levesszük a formát a kekszekről és oldalát és tetejét is bekenjük a habbal.
Amíg elkészülünk az eper öntettel addig a hűtőbe rakjuk a tortánkat.
Az epret megmossuk lecsepegtetjük és 20 dkg–ot leturmixolunk, majd ehhez adjuk az eperdzsemet. Kicsit folyós elegyet kapunk.
A tortánkat meglocsoljuk az öntettel és a maradék epret szépen elhelyezzük a tetején. Lehet félbe vágva vagy egészben is .
Tipp:
Egy kép alapján kigondolt saját általam kiötlött, recept alapján készült.
Családomban a kisebbik fiam 19. születésnapjára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »