Epres, kekszes torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg háztartási keksz (kocka alakú)
- 1,5 dl eperdzsem
- 35 dkg eper
- 500 gramm mogyorókrém
- 500 gramm mascarpone
- 20 dkg porcukor
- 5 dl habtejszín
Elkészítése:
A mascarponét a cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a mogyorókrémet.
Előkészítünk egy 29 cm-es, csatos tortaformát az alja nélkül, amit egy sütőpapíros tálcára rakunk.
A krémmel a keksz egyik oldalát megkenjük és állítva körberakjuk vele a tortaformát. Amikor kész van tetejét is lekenjük egy réteg krémmel, majd a hűtőben egy napot állni hagyjuk.
Másnap ha beszívta akeksz a krémet, akkor még teszünk rá egy picit. Ezután egy réteg kekszet vizszintesen ráfektetünk és újra egy réteg krémmel kenjük.
A jól behűtött habtejszínt kemény habbá felverjük. Óvatosan levesszük a formát a kekszekről és oldalát és tetejét is bekenjük a habbal.
Amíg elkészülünk az eper öntettel addig a hűtőbe rakjuk a tortánkat.
Az epret megmossuk lecsepegtetjük és 20 dkg–ot leturmixolunk, majd ehhez adjuk az eperdzsemet. Kicsit folyós elegyet kapunk.
A tortánkat meglocsoljuk az öntettel és a maradék epret szépen elhelyezzük a tetején. Lehet félbe vágva vagy egészben is .
Tipp:
Egy kép alapján kigondolt saját általam kiötlött, recept alapján készült.
Családomban a kisebbik fiam 19. születésnapjára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »