Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres, kekszes torta recept

Epres, kekszes torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg háztartási keksz (kocka alakú)
    • 1,5 dl eperdzsem
    • 35 dkg eper
    • 500 gramm mogyorókrém
    • 500 gramm mascarpone
    • 20 dkg porcukor
    • 5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A mascarponét a cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a mogyorókrémet.

    Előkészítünk egy 29 cm-es, csatos tortaformát az alja nélkül, amit egy sütőpapíros tálcára rakunk.

    A krémmel a keksz egyik oldalát megkenjük és állítva körberakjuk vele a tortaformát. Amikor kész van tetejét is lekenjük egy réteg krémmel, majd a hűtőben egy napot állni hagyjuk.

    Másnap ha beszívta akeksz a krémet, akkor még teszünk rá egy picit. Ezután egy réteg kekszet vizszintesen ráfektetünk és újra egy réteg krémmel kenjük.

    A jól behűtött habtejszínt kemény habbá felverjük. Óvatosan levesszük a formát a kekszekről és oldalát és tetejét is bekenjük a habbal.

    Amíg elkészülünk az eper öntettel addig a hűtőbe rakjuk a tortánkat.

    Az epret megmossuk lecsepegtetjük és 20 dkg–ot leturmixolunk, majd ehhez adjuk az eperdzsemet. Kicsit folyós elegyet kapunk.

    A tortánkat meglocsoljuk az öntettel és a maradék epret szépen elhelyezzük a tetején. Lehet félbe vágva vagy egészben is .

    Tipp:

    Egy kép alapján kigondolt saját általam kiötlött, recept alapján készült.
    Családomban a kisebbik fiam 19. születésnapjára.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá