Epres, kekszes torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg háztartási keksz (kocka alakú)
- 1,5 dl eperdzsem
- 35 dkg eper
- 500 gramm mogyorókrém
- 500 gramm mascarpone
- 20 dkg porcukor
- 5 dl habtejszín
Elkészítése:
A mascarponét a cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a mogyorókrémet.
Előkészítünk egy 29 cm-es, csatos tortaformát az alja nélkül, amit egy sütőpapíros tálcára rakunk.
A krémmel a keksz egyik oldalát megkenjük és állítva körberakjuk vele a tortaformát. Amikor kész van tetejét is lekenjük egy réteg krémmel, majd a hűtőben egy napot állni hagyjuk.
Másnap ha beszívta akeksz a krémet, akkor még teszünk rá egy picit. Ezután egy réteg kekszet vizszintesen ráfektetünk és újra egy réteg krémmel kenjük.
A jól behűtött habtejszínt kemény habbá felverjük. Óvatosan levesszük a formát a kekszekről és oldalát és tetejét is bekenjük a habbal.
Amíg elkészülünk az eper öntettel addig a hűtőbe rakjuk a tortánkat.
Az epret megmossuk lecsepegtetjük és 20 dkg–ot leturmixolunk, majd ehhez adjuk az eperdzsemet. Kicsit folyós elegyet kapunk.
A tortánkat meglocsoljuk az öntettel és a maradék epret szépen elhelyezzük a tetején. Lehet félbe vágva vagy egészben is .
Tipp:
Egy kép alapján kigondolt saját általam kiötlött, recept alapján készült.
Családomban a kisebbik fiam 19. születésnapjára.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »