Hozzávalók:
Elkészítése:
A mascarponét a cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a mogyorókrémet.
Előkészítünk egy 29 cm-es, csatos tortaformát az alja nélkül, amit egy sütőpapíros tálcára rakunk.
A krémmel a keksz egyik oldalát megkenjük és állítva körberakjuk vele a tortaformát. Amikor kész van tetejét is lekenjük egy réteg krémmel, majd a hűtőben egy napot állni hagyjuk.
Másnap ha beszívta akeksz a krémet, akkor még teszünk rá egy picit. Ezután egy réteg kekszet vizszintesen ráfektetünk és újra egy réteg krémmel kenjük.
A jól behűtött habtejszínt kemény habbá felverjük. Óvatosan levesszük a formát a kekszekről és oldalát és tetejét is bekenjük a habbal.
Amíg elkészülünk az eper öntettel addig a hűtőbe rakjuk a tortánkat.
Az epret megmossuk lecsepegtetjük és 20 dkg–ot leturmixolunk, majd ehhez adjuk az eperdzsemet. Kicsit folyós elegyet kapunk.
A tortánkat meglocsoljuk az öntettel és a maradék epret szépen elhelyezzük a tetején. Lehet félbe vágva vagy egészben is .
Egy kép alapján kigondolt saját általam kiötlött, recept alapján készült.
Családomban a kisebbik fiam 19. születésnapjára.