Epres, kekszes torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 50 dkg háztartási keksz (kocka alakú)
  • 1,5 dl eperdzsem
  • 35 dkg eper
  • 500 gramm mogyorókrém
  • 500 gramm mascarpone
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dl habtejszín

Elkészítése:

A mascarponét a cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a mogyorókrémet.

Előkészítünk egy 29 cm-es, csatos tortaformát az alja nélkül, amit egy sütőpapíros tálcára rakunk.

A krémmel a keksz egyik oldalát megkenjük és állítva körberakjuk vele a tortaformát. Amikor kész van tetejét is lekenjük egy réteg krémmel, majd a hűtőben egy napot állni hagyjuk.

Másnap ha beszívta akeksz a krémet, akkor még teszünk rá egy picit. Ezután egy réteg kekszet vizszintesen ráfektetünk és újra egy réteg krémmel kenjük.

A jól behűtött habtejszínt kemény habbá felverjük. Óvatosan levesszük a formát a kekszekről és oldalát és tetejét is bekenjük a habbal.

Amíg elkészülünk az eper öntettel addig a hűtőbe rakjuk a tortánkat.

Az epret megmossuk lecsepegtetjük és 20 dkg–ot leturmixolunk, majd ehhez adjuk az eperdzsemet. Kicsit folyós elegyet kapunk.

A tortánkat meglocsoljuk az öntettel és a maradék epret szépen elhelyezzük a tetején. Lehet félbe vágva vagy egészben is .

Tipp:

Egy kép alapján kigondolt saját általam kiötlött, recept alapján készült.
Családomban a kisebbik fiam 19. születésnapjára.