Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés-mogyoróvajas torta recept

Csokoládés-mogyoróvajas torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága


  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:

    • 1,5 csomag zabfalatok keksz (győri)
    • 15 dkg vaj

    Csokoládés részhez:

    • 12,5 dkg csokoládé (70 %-os)
    • 35 dkg mascarpone
    • 15 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 dl habtejszín

    Mogyoróvajas részhez:

    • 30 dkg mogyoróvaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A zabkekszet morzsoljuk össze, majd öntsük hozzá a felolvasztott vajat és keverjük össze. Ezután öntsük bele a sütőpapírral kibélelt tortaformába, majd egyenletesen lapogassuk el és tenyérrel jól nyomkodjuk le. Ezután tegyük be legalább egy órára a hűtőbe.

    A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hűtsük vissza (teljesen hűtsük ki mielőtt a krémhez kevernénk).

    A mascarponét keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a felolvasztott és visszahűtött csokoládét.

    A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, keverjük hozzá a csokoládés krémhez (keverőkanállal keverjük össze, hogy a hab ne nagyon törjön).

    Ezután vegyük ki a tortaformát a hűtőből és a kekszes alapra egyenletesen kanalazzuk rá a csokoládékrémet, majd tegyük vissza a hűtőbe dermedni.

    A mogyoróvajat keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a mogyoróvajas krémhez (keverőkanállal keverjük össze, hogy a hab ne nagyon törjön).

    Ezután vegyük ki a tortaformát a hűtőből és egyenletesen kanalazzuk a csokoládés krém tetejére, majd tegyük vissza pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek kellően összeérjenek (én előző nap összeállítottam a tortát és tálalásig a hűtőben pihent).

    Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, helyezzük egy tálcára, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek