Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Csokoládés részhez:
Mogyoróvajas részhez:
Elkészítése:
A zabkekszet morzsoljuk össze, majd öntsük hozzá a felolvasztott vajat és keverjük össze. Ezután öntsük bele a sütőpapírral kibélelt tortaformába, majd egyenletesen lapogassuk el és tenyérrel jól nyomkodjuk le. Ezután tegyük be legalább egy órára a hűtőbe.
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hűtsük vissza (teljesen hűtsük ki mielőtt a krémhez kevernénk).
A mascarponét keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a felolvasztott és visszahűtött csokoládét.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, keverjük hozzá a csokoládés krémhez (keverőkanállal keverjük össze, hogy a hab ne nagyon törjön).
Ezután vegyük ki a tortaformát a hűtőből és a kekszes alapra egyenletesen kanalazzuk rá a csokoládékrémet, majd tegyük vissza a hűtőbe dermedni.
A mogyoróvajat keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a mogyoróvajas krémhez (keverőkanállal keverjük össze, hogy a hab ne nagyon törjön).
Ezután vegyük ki a tortaformát a hűtőből és egyenletesen kanalazzuk a csokoládés krém tetejére, majd tegyük vissza pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek kellően összeérjenek (én előző nap összeállítottam a tortát és tálalásig a hűtőben pihent).
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, helyezzük egy tálcára, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.