Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos kekszes alagút recept

Barackos kekszes alagút
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A kekszes réteghez:

    • 25 dkg rizslisztes háztartási keksz (darálva)
    • 15 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor vagy Nyírfaporcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 ek kakaópor
    • fél dl hideg feketekávé vagy tej
    • 16-18 db négyzet alakú rizslisztes keksz

    A krémhez:

    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 cs GM vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    • 1 dl cukrászhab
    • 6 db fél őszibarackbefőtt

    Elkészítése:

    Kibélelünk fóliával egy kb 30 cm hosszú őzgerincformát úgy, hogy túllógjon a formán.

    A darált rizslisztes kekszhez hozzáadjuk a puha vajat, majd összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kakaóport is. Hozzáadjuk a kávét is. Alaposan összedolgozzuk a masszát.

    Kézzel belenyomkodjuk a formába úgy, hogy kb fél cm vastagon befedje a forma minden oldalát, de középen megmaradjon az üreg, majd hűtőbe tesszük.

    A pudingport kevés tejben elkeverjük. A maradék tejet felforraljuk és beleöntjük a kikevert pudingot. Kevergetve sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal.

    A barackot lecsepegtetjük.

    A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a krémhez.

    A kekszes alapra rákanalazzunk vaníliakrém felét. Ezután a közepére helyezzük egy csíkban a barackokat, majd egyenletesen rákanalazzuk a maradék krémet. Végül kirakjuk a krém tetejét négyzet alakú rizslisztes keksszel, majd ráhajtjuk a túllógó fóliát.

    Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap a formából tálra borítjuk, a fóliát eltávolítjuk róla és szeleteljük.

    Tipp:

    Akár az ünnepi asztalra is tehetünk mutatós süteményt, a sütő bekapcsolása nélkül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá