Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kekszes almás gluténmentsn recept

Kekszes almás gluténmentsn
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A töltelékhez:

    • 1,5 kg alma
    • 20 dkg cukor vagy eritrit
    • 8 dl víz
    • 3 cs GM vaníliás pudingpor

    A “tésztához”:

    • 60 db rizslisztes háztartási keksz (kb 40 dkg)

    A tetejére:

    • 10 dkg GM étcsoki
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, felengedjük 5 dl vízzel és puhára főzzük.

    A pudingport a maradék 3 dl vízzel csomómentesre keverjük elkeverjük és a forrásban lévő almára öntjük, pár perc alatt állandó kevergetés mellett besűrítjük.

    A keksz felét egy kb 30*20 cm-es tepsi aljára rakosgatjuk és a még meleg almakrémet egyenletesen rákenjük és befedjük egy keksz réteggel.

    Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit 1 ek étolaj hozzáadásával, majd a kekszes rétegre öntjük és eloszlatjuk rajta.

    Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, másnap a kekszek mentén szeleteljük.

    Tipp:

    Az év bármely szakában összedobható, pillanatok alatt. Mutatós és finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá