Kekszes almás gluténmentsn

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A töltelékhez:

  • 1,5 kg alma
  • 20 dkg cukor vagy eritrit
  • 8 dl víz
  • 3 cs GM vaníliás pudingpor

A “tésztához”:

  • 60 db rizslisztes háztartási keksz (kb 40 dkg)

A tetejére:

  • 10 dkg GM étcsoki
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, felengedjük 5 dl vízzel és puhára főzzük.

A pudingport a maradék 3 dl vízzel csomómentesre keverjük elkeverjük és a forrásban lévő almára öntjük, pár perc alatt állandó kevergetés mellett besűrítjük.

A keksz felét egy kb 30*20 cm-es tepsi aljára rakosgatjuk és a még meleg almakrémet egyenletesen rákenjük és befedjük egy keksz réteggel.

Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit 1 ek étolaj hozzáadásával, majd a kekszes rétegre öntjük és eloszlatjuk rajta.

Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, másnap a kekszek mentén szeleteljük.

Tipp:

Az év bármely szakában összedobható, pillanatok alatt. Mutatós és finom.