Barackos kekszes alagút

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A kekszes réteghez:

  • 25 dkg rizslisztes háztartási keksz (darálva)
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor vagy Nyírfaporcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek kakaópor
  • fél dl hideg feketekávé vagy tej
  • 16-18 db négyzet alakú rizslisztes keksz

A krémhez:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs GM vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 1 dl cukrászhab
  • 6 db fél őszibarackbefőtt

Elkészítése:

Kibélelünk fóliával egy kb 30 cm hosszú őzgerincformát úgy, hogy túllógjon a formán.

A darált rizslisztes kekszhez hozzáadjuk a puha vajat, majd összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kakaóport is. Hozzáadjuk a kávét is. Alaposan összedolgozzuk a masszát.

Kézzel belenyomkodjuk a formába úgy, hogy kb fél cm vastagon befedje a forma minden oldalát, de középen megmaradjon az üreg, majd hűtőbe tesszük.

A pudingport kevés tejben elkeverjük. A maradék tejet felforraljuk és beleöntjük a kikevert pudingot. Kevergetve sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal.

A barackot lecsepegtetjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a krémhez.

A kekszes alapra rákanalazzunk vaníliakrém felét. Ezután a közepére helyezzük egy csíkban a barackokat, majd egyenletesen rákanalazzuk a maradék krémet. Végül kirakjuk a krém tetejét négyzet alakú rizslisztes keksszel, majd ráhajtjuk a túllógó fóliát.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap a formából tálra borítjuk, a fóliát eltávolítjuk róla és szeleteljük.

Tipp:

Akár az ünnepi asztalra is tehetünk mutatós süteményt, a sütő bekapcsolása nélkül.