Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virslis, szalámis kelt kifli recept

Virslis, szalámis kelt kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 dl langyos tej
    • 1 kk cukor
    • 50 dkg finomliszt
    • 2 dl kefír
    • 1 egész tojás
    • 2 kk só
    • 2-3 ek olaj
    • 1 tojássárgája
    • virsli
    • szalámi
    • sajt
    • morzsolt főtt kukorica
    • fél fej lilahagyma
    • mustár, pizzakrém vagy ketchup

    Elkészítése:

    A cukrot hozzáadom a felmelegített tejhez. Az élesztőt szétmorzsolva a tejbe rakom, állni hagyom 10 percre.

    Amíg megkel az élesztő, összekeverem a többi hozzávalót (liszt, kefír, egész tojás, só, olaj). 10 perc után hozzáöntöm a megkelt élesztőt is, majd összegyúrom a tésztát.

    1 órát kelesztem meleg helyen (én letakarva rátettem a radiátorra).

    Kb duplájára kel a tészta, ekkor újra átgyúrom és 3 egyenlő részre osztom. Mindegyiket 2 mm vastagra, kör alakúra nyújtom.

    Bekenem mustárral, majd 8 cikkre vágom. Ráhelyezem a szélére a virsliket, feltekerem, majd lekenem tojássárgájával és 10 percet állni hagyom mielőtt a sütőbe tolnám.

    Bekapcsolom a sütőt 200 fokra és 10-15 perc alatt aranybarnára sütöm a kifliket.

    Amig sül az első adag, kinyújtom a 2. tésztát. Erre pizzakrémet vagy ketchupot kenek, felvágottat vagy szalámit és sajtot teszek a végébe és egyenként feltekerem, majd felvert tojással lekenem.

    Az utolsó kinyújtott, cikkekre vágott tésztára morzsolt főtt kukoricát, lilahagymát teszek és feltekerem, tojássárgájával lekenem, majd 10 perc pihentetés után megsütöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek