Virslis, szalámis kelt kifli recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A cukrot hozzáadom a felmelegített tejhez. Az élesztőt szétmorzsolva a tejbe rakom, állni hagyom 10 percre.
Amíg megkel az élesztő, összekeverem a többi hozzávalót (liszt, kefír, egész tojás, só, olaj). 10 perc után hozzáöntöm a megkelt élesztőt is, majd összegyúrom a tésztát.
1 órát kelesztem meleg helyen (én letakarva rátettem a radiátorra).
Kb duplájára kel a tészta, ekkor újra átgyúrom és 3 egyenlő részre osztom. Mindegyiket 2 mm vastagra, kör alakúra nyújtom.
Bekenem mustárral, majd 8 cikkre vágom. Ráhelyezem a szélére a virsliket, feltekerem, majd lekenem tojássárgájával és 10 percet állni hagyom mielőtt a sütőbe tolnám.
Bekapcsolom a sütőt 200 fokra és 10-15 perc alatt aranybarnára sütöm a kifliket.
Amig sül az első adag, kinyújtom a 2. tésztát. Erre pizzakrémet vagy ketchupot kenek, felvágottat vagy szalámit és sajtot teszek a végébe és egyenként feltekerem, majd felvert tojással lekenem.
Az utolsó kinyújtott, cikkekre vágott tésztára morzsolt főtt kukoricát, lilahagymát teszek és feltekerem, tojássárgájával lekenem, majd 10 perc pihentetés után megsütöm.