Virslis, szalámis kelt kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Virslis, szalámis kelt kifli

Hozzávalók:

  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • 1 kk cukor
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 dl kefír
  • 1 egész tojás
  • 2 kk só
  • 2-3 ek olaj
  • 1 tojássárgája
  • virsli
  • szalámi
  • sajt
  • morzsolt főtt kukorica
  • fél fej lilahagyma
  • mustár, pizzakrém vagy ketchup

Elkészítése:

A cukrot hozzáadom a felmelegített tejhez. Az élesztőt szétmorzsolva a tejbe rakom, állni hagyom 10 percre.

Amíg megkel az élesztő, összekeverem a többi hozzávalót (liszt, kefír, egész tojás, só, olaj). 10 perc után hozzáöntöm a megkelt élesztőt is, majd összegyúrom a tésztát.

1 órát kelesztem meleg helyen (én letakarva rátettem a radiátorra).

Kb duplájára kel a tészta, ekkor újra átgyúrom és 3 egyenlő részre osztom. Mindegyiket 2 mm vastagra, kör alakúra nyújtom.

Bekenem mustárral, majd 8 cikkre vágom. Ráhelyezem a szélére a virsliket, feltekerem, majd lekenem tojássárgájával és 10 percet állni hagyom mielőtt a sütőbe tolnám.

Bekapcsolom a sütőt 200 fokra és 10-15 perc alatt aranybarnára sütöm a kifliket.

Amig sül az első adag, kinyújtom a 2. tésztát. Erre pizzakrémet vagy ketchupot kenek, felvágottat vagy szalámit és sajtot teszek a végébe és egyenként feltekerem, majd felvert tojással lekenem.

Az utolsó kinyújtott, cikkekre vágott tésztára morzsolt főtt kukoricát, lilahagymát teszek és feltekerem, tojássárgájával lekenem, majd 10 perc pihentetés után megsütöm.