Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vajon sült, sós kifli recept

Vajon sült, sós kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1/2 ek cukor
    • 1/2 ek só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl étolaj
    • 2,5 dl tej
    • 12,5 dkg vaj a tepsi kenéséhez

    A kenéshez:

    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Szóráshoz:

    • szezámmag, köménymag, reszelt sajt ízlés szerint

    Elkészítése:

    A meglangyosított tejet egy kelesztőtálba öntjük, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Pár perc múlva hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet, a sót, elkeverjük, majd apránként hozzáadagoljuk az étolajat is, amivel összeállítjuk a tésztát.

    Letakarva jó 30 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk a tésztát és 4 cipót formázunk belőle.

    Minden cipót egyenként kerekre nyújtunk, átlósan felvágjuk úgy, hogy 8 kiflit tudjunk formázni belőlük.

    Egy nagy tepsit vastagon kikenünk 12,5 dkg vajjal, erre helyezzük a kifliket, megkenjük felvert tojással, meghintjük sóval, megszórjuk köménymaggal vagy szezámmaggal vagy sajttal ízlés szerint.

    20-30 perc pihentetés után 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük 30-35 perc alatt.

    A kiflink igen finom, ropogós lesz vajtól amivel a tepsit kikenjük, mert sütés közben felszívja.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá