Töltött pizza recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 1 dl tej
- 45 dkg finom vagy pizzaliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 evőkanál olaj
- kb 2 dl víz
- 1 púpos mokkáskanál só
Töltelék:
- 375 gramm tejföl
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 30 dkg sonka
- 20-20 dkg kukorica és reszelt sajt
- 1 evőkanál olaj
Lekenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk az olajat, a vizet, a sót, a felfuttatott élesztőt és elkezdjük összedolgozni, közben hozzáadagoljuk az olajat.
Közepes keménységű tésztát kell kapnunk, 5-6 percen át dagasztjuk.
Cipót formázunk belőle lekenjük olajjal és letakarva 40 percig kelesztjük.
Lisztezett deszkán 10 egyenlő részre osztva ismét kelesztjük 10-15 percig. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra.
Egyenként 18 cm átmérőjű kört nyújtunk a tésztából, amelyeknek megkenjük az egyik felét fokhagymával kevert tejföllel és rakunk rá darabolt sonkát, kukoricát, reszelt sajtot és picit meglocsoljuk olajjal.
Félbehajtjuk, szorosan lezárjuk a szélét és sütőpapiros tepsibe rakjuk.
Felvert tojással megkenjük, megszurkáljuk pár helyen és berakjuk az előmelegített sütőbe és kb 30 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »